Contact

Meer informatie of vragen?

Neem contact op via info@akupanel-nederland.nl of gebruik onderstaand contactformulier. Wij streven ernaar uw bericht altijd binnen 1 werkdag te beantwoorden!

Akupanel Nederland

 • Rotterdam
 • Tel: +316 24217830
 • Email: info@akupanel-nederland.nl

Akupanel Nederland

Wie zijn wij?

Akupanel Nederland is dé toonaangevende specialist in akoestische wandpanelen, PVC wandpanelen en overige interieurartikelen. Akupanel Nederland is een onafhankelijk bedrijf met een zorgvuldig geselecteerd assortiment van hoogwaardige producten. We zijn toegewijd aan het bieden van aantrekkelijke, functionele en duurzame wandoplossingen, zowel voor bedrijven als particulieren. Daarbij zorgen wij altijd voor een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Onze producten maken niet alleen visueel impact, maar geven ook een merkbaar verschil in geluidsisolatie en/of comfort.

Bij Akupanel Nederland geloven we in de kracht van innovatieve materialen om ruimtes eenvoudig te transformeren, zonder dat dure vakmannen nodig zijn. Zo zijn onze akupanelen ontworpen om de geluidskwaliteit in elke ruimte te verbeteren, door echo's en galm te verminderen. Ze zijn ideaal voor kantoren, restaurants, thuisbioscopen, woon- en slaapkamers. Onze wandpanelen zijn beschikbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen, zodat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in elk interieurontwerp.

Daarnaast bieden we een uitgebreid assortiment PVC wandpanelen. Deze muurpanelen van PVC staan bekend om hun duurzaamheid, de waterbestendigheid, en het onderhoudsgemak. Deze panelen zijn perfect voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens, maar ook bars en restaurants. Met PVC muurpanelen geef je iedere ruimte supersnel een geweldige make-over!

Bij Akupanel Nederland vinden we het heel belangrijk om klanttevredenheid en service centraal te stellen. We zijn goed bereikbaar en bieden persoonlijk contact. Ons deskundige teamleden denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat.

Als onafhankelijk bedrijf in wandpanelen, zijn we trots op onze flexibiliteit en ons vermogen om snel in te spelen op de behoeften van onze klanten. Dit stelt ons in staat om persoonlijke aandacht en service van het hoogste niveau te bieden, zonder de beperkingen van grote organisaties.

Kies voor Akupanel Nederland en ervaar het verschil dat onze producten kunnen maken in uw ruimte. Samen creëren we een omgeving die niet alleen mooi oogt, maar ook functioneel en comfortabel is!

Akoestsiche wandpanelen

Wat zijn akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen zijn speciaal ontworpen om de geluidskwaliteit in een ruimte te verbeteren door geluidsgolven te absorberen en echo's en galm te verminderen. Daarnaast geven akoestische wandpanelen, ook wel akupanelen genoemd, de ruimte ook een prachtige look. De wandpanelen worden gemaakt van geluidsabsorberende materialen, zoals vilt en houten latjes. Het best worden ze strategisch geplaatst op muren of plafonds. Onze panelen zijn ideaal voor kantoren, thuisbioscopen, opnamestudio's, slaapkamers, woonkamers en andere ruimtes waar goede akoestiek en esthetiek belangrijk is.

Waarom zou ik akoestische wandpanelen gebruiken?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van akupanelen:

Verbeterde geluidskwaliteit: Akoestische wandpanelen zijn ontworpen om geluid te absorberen en echo's te verminderen. Het monteren van akupenelen in een ruimte, zorgt voor een betere geluidskwaliteit. Dit is niet alleen ideaal voor in je slaapkamer of woonkamer, bijvoorbeeld achter de televisie, maar ook in bedrijfsruimtes zoals kantoren, muziekstudio's, restaurants en vergaderzalen.

Geluidsisolatie: akoestische panelen helpen de geluidsoverdracht tussen kamers te verminderen, waardoor een rustigere en comfortabelere omgeving ontstaat. Dit komt goed van pas in drukke huishoudens, appartementen en commerciële gebouwen.

Esthetiek: Akoestische wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren, vormen en designs. Ze worden daarom niet alleen opgehangen vanwege de functionaliteit, maar ook ter decoratie. Akupanelen geven een stijlvolle uitstraling en sfeer aan elke ruimte!

Productiviteitsverhoging: Onze akoestische wandpanelen kunnen in kantoren en werkruimtes helpen om achtergrondgeluiden te verminderen. Hierdoor helpen ze bij het verhogen van de concentratie en productiviteit van werknemers.

Welzijn: Het verminderen van geluidsoverlast helpt in het algemeen bijdragen aan een gezondere leef- en/of werkomgeving. Het beperken van geluidsoverlast kan stress verminderen.

Eenvoudige installatie: Of je nu kiest voor montage met lijm of schroeven en rachels, het installeren van akoestische wandpanelen is een relatief eenvoudig doe-het-zelf project. Uitgebreide ervaring of dure vaklui zijn niet vereist.

Kostenbesparend: In vergelijking met andere isolatiemaatregelen en decoratieopties, zijn akoestische wandpanelen vaak een kosteneffectieve oplossing.

Hoe monteer ik akoestische wandpanelen met kit?

Akoestische panelen kunt u op twee verschillende manieren monteren: door te kitten of met schroeven.

Akupanelen monteren met kit:

1. Voorbereiden:

 • Meet de muur en bepaal waar de panelen moeten komen. Houd er bij het inmeten rekening mee dat de maten van de panelen altijd iets (enkele millimeters) kunnen afwijken.
 • Zorg dat de muur schoon en vlak is.

2. Benodigdheden:

3. plaatsen:

 • Snijd/zaag de wandpanelen nauwkeurig op maat als dat nodig is.
 • Breng de montagelijm in zigzagpatronen aan op de achterkant van een paneel.
 • Druk het paneel tegen de muur: gebruik een waterpas om te zorgen dat het paneel recht geplaatst wordt.
 • Herhaal dit voor de overige panelen, zorg dat ze strak tegen elkaar zitten.

4. Afwerken:

 • Druk de panelen stevig aan met uw hand of een roller.
 • Laat de lijm uitharden volgens de instructies.

Tip: koop bijbehorende akupanel eindlatten voor een extra strakke afwerking!

Hoe gemakkelijk is het monteren van akupanelen?

Het installeren van akoestische wandpanelen is relatief eenvoudig en kan door iedereen worden gedaan, zelfs zonder veel doe-het-zelf ervaring. De panelen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Met basisgereedschap en een beetje geduld, kan iedereen snel en effectief akoestische wandpanelen aanbrengen.

Hoe installeer ik akoestische wandpanelen met schroeven en rachels?

Akupanelen monteren met schroeven en rachels

1. Voorbereiden:

 • Meet de muur op en bepaal waar de panelen moeten komen.
 • Houdt er rekening mee dat de afmetingen van de panelen altijd met enkele millimeters kunnen afwijken.
 • Zorg ervoor dat de muur schoon en vlak is.

2. Benodigdheden:

 • Akoestische wandpanelen
 • Rachels (houten of metalen latten)
 • Meetlint
 • Potlood
 • Waterpas
 • Boor en schroeven
 • Zaag (voor het op maat snijden van de panelen en de rachels indien nodig)

3. Rachels bevestigen:

 • Meet en markeer waar de rachels op de muur moeten komen (horizontaal).
 • Bevestig de rachels aan de muur met schroeven. Zorg ervoor dat ze waterpas en stevig vastzitten. Plaats de rachels op regelmatige afstanden, meestal om de 60 cm.

4. Panelen plaatsen:

 • Snijd de akupanelen op de gewenste maat als dat nodig is.
 • Plaats het eerste akoestische paneel tegen de rachels.
 • Gebruik een boor om het paneel met schroeven aan de rachels te bevestigen. Begin in een hoek en werk naar buiten toe.
 • Herhaal dit voor de overige panelen, zorg dat ze strak tegen elkaar zitten.

5. Afwerken:

 • Controleer of alle panelen stevig vastzitten en recht zijn geplaatst.
 • Werk eventuele naden of randen af met bijpassende afwerklijsten of -strips.

Hoe gemakkelijk is het plaatsen van akupanelen met rachels?

Het installeren van akoestische wandpanelen met schroeven en rachels is een relatief eenvoudig project. De meeste mensen kunnen dit zelf doen, zelfs als u niet veel doe-het-zelf ervaring heeft. Het enige wat u nodig heeft, is uw basisgereedschap en wat geduld. Het bevestigen van rachels zorgt voor een stabiele basis voor de panelen, waardoor ze stevig en recht aan de muur komen te zitten. Met een beetje voorbereiding en nauwkeurigheid kunt u snel een professioneel resultaat bereiken.

Kunnen akoestische wandpanelen ook als design item worden gebruikt?

Ja, akoestische wandpanelen kunnen ook puur ter decoratie, als design item worden gebruikt! Onze moderne akoestische panelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar vooral ook mooi. Ze kunnen naadloos worden geïntegreerd in elk interieurontwerp en geven de ruimte stijl en sfeer.

in welke ruimtes kunnen akoestische wandpanelen worden gebruikt?

Akoestische wandpanelen zijn super veelzijdig. Onze akupanelen kunnen in verschillende soorten ruimtes worden gebruikt en verbeteren zowel de uitstraling als de akoestiek van de ruimte. Hier zijn enkele voorbeelden van ruimten waarin u akupanelen kunt monteren:

1. Akupanelen in kantoren: Verminder achtergrondgeluiden en verbeter de verstaanbaarheid in kantoortuinen, vergaderzalen en privé-kantoren. Akupanelen in kantoren dragen bij aan een productievere en rustigere werkomgeving.

2. Akupanelen voor thuis: onze akoestische panelen zijn ook ideaal voor woonkamers, slaapkamers, muziekruimtes en hallen. Ze zorgen voor een betere geluidsbeleving en geven de ruimte een prachtige uitstraling.

3. Akupanelen voor opnamestudio's: In opnamestudio's en muziekstudio's is het essentieel om een goede akoestiek te creëren. Akupanelen elimineren echo's en ongewenste geluiden, wat resulteert in een zuivere geluidsopname.

4. Akupanelen voor scholen en universiteiten: Met akupanelen kunt u de geluidskwaliteit in klaslokalen, auditoria en bibliotheken verbeteren.

5. Akupanelen voor bars en restaurants: Creëer een aangename eet- en drinkervaring door het lawaai te verminderen en een rustige sfeer te bevorderen. Bovendien geven onze akoestische panelen direct sfeer en stijl aan iedere ruimte.

6. Akupanelen voor hotels en conferentiecentra: Optimaliseer de akoestiek in hotelkamers, lobby's en vergaderzalen met akoestische panelen. Biedt gasten en bezoekers een comfortabele en stijlvolle omgeving.

7. Akupanelen gezondheidszorg: Gebruik akoestische panelen in wachtkamers, behandelkamers en kantoren om een kalme en rustgevende omgeving te creëren die stress vermindert en privacy verbetert.

8. Akupanelen voor winkels en showrooms: Verhoog de klanttevredenheid door een rustige en aangename winkelervaring te bieden. Maar de akoestiek en esthetiek aantrekkelijker met akupanelen.

9. Akupanelen sportfaciliteiten: Verminder galm en echo in sportscholen en sporthallen, om een betere omgeving te creëren voor zowel deelnemers als toeschouwers.

10. Akupanelen in theaters en Concertzalen: Verbeter de geluidskwaliteit en de esthetiek en zorg voor een optimale ervaring!

Kortom, akoestische wandpanelen kunnen in bijna alle ruimtes worden gebruikt waar mensen samenkomen. Ze bieden een effectieve oplossing om de akoestiek te verbeteren en zorgen er bovendien voor dat de ruimte er stijlvol en sfeervol uitziet.

Wat zijn de levertijden van de akoestische wandpanelen?

Bij Akupanel Nederland streven we ernaar om uw akoestische wandpanelen zo snel mogelijk te leveren. De standaard levertijd voor al onze producten ligt tussen 1 en 5 werkdagen (afhankelijk van uw postcode). We begrijpen hoe belangrijk het is om uw project op tijd te voltooien en doen dan ook onze uiterste best om aan deze levertijd te voldoen.

Houd er echter rekening mee dat de levertijden soms kunnen afwijken, door factoren zoals voorraadbeschikbaarheid of onvoorziene logistieke uitdagingen. Mocht dit het geval zijn, dan brengen we u zo snel mogelijk op de hoogte en werken we samen met u om tot een passende oplossing te komen.

Veruit de meeste producten in onze webshop hebben we op voorraad. Ziet u echter het label 'pre-order' op het product staan? Dan betekent dit dat het product bij ons nog in bestelling is. Houdt u rekening met een langere levertijd.

Uw tevredenheid is onze prioriteit. We staan daarom altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij uw bestelling.

Welke afmetingen akupanelen zijn er beschikbaar?

Bij Akupanel Nederland bieden we onze akoestische wandpanelen in twee verschillende afmetingen aan. Kies de optie die het beste bij uw ruimte en ontwerpbehoeften past:

 1. Optie 1: Breedte 60 cm, Hoogte 260 cm
 2. Optie 2: Breedte 52 cm, Hoogte 260 cm

PVC-Wandpanelen

Wat zijn PVC-Wandpanelen?

PVC wandpanelen zijn decoratieve panelen, gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Dit is een duurzaam kunststofmateriaal, dat volledig waterdicht is. Hierdoor zijn de PVC muurpanelen ideaal voor installatie in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Onze wandpanelen van PVC zijn gemakkelijk te installeren, onderhoudsarm en verkrijgbaar in diverse kleuren, designs en texturen. Er is dus altijd een PVC paneel verkrijgbaar dat aansluit op uw wensen!

Waarom zou ik overstappen op PVC-Wandpanelen?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van PVC wandpanelen:

Waterbestendig: PVC wandpanelen zijn 100% waterdicht, wat ze perfect maakt voor montage in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Ze zijn goed bestand tegen vocht en schimmel, wat de levensduur van uw wanden verlengt.

Onderhoudsarm: In tegenstelling tot tegels, zijn PVC wandpanelen relatief gemakkelijk schoon te maken. Ze vereisen geen speciale reinigingsmiddelen en zijn eenvoudig af te nemen met een vochtige doek. Hierdoor zijn ze ideaal voor drukke huishoudens.

Duurzaamheid: PVC panelen zijn robuust en duurzaam. Ze zijn bij normaal gebruik goed bestand tegen krassen en stoten, waardoor ze lang meegaan zonder veel tekenen van slijtage te vertonen.

Eenvoudige installatie: PVC wandpanelen zijn eenvoudig te installeren. Het monteren van PVC panelen vereist geen specialistische vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat u geld aan arbeidskosten kunt besparen als u besluit om ze zelf te installeren.

Geeft iedere badkamer en keuken een prachtige look: Dankzij een breed scala aan kleuren, patronen en texturen bieden PVC wandpanelen talloze mogelijkheden om uw ruimte te transformeren. Ze zijn ideaal voor een snelle make-over van uw keuken of badkamer.

Kosteneffectieve oplossing: PVC wandpanelen bieden een betaalbaar alternatief voor traditionele tegels. Ze zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf en installatie dan keramische tegels. Bovendien kunt u de betaalbare PVC wandpanelen in de meeste gevallen zelf monteren.

Hoe worden PVC wandpanelen gemonteerd?

Onze PVC wandpanelen bieden een eenvoudige en schroefvrije installatie, dankzij het het gebruik van speciale montagelijm. Het proces is snel en gebruiksvriendelijk: nadat de wand is voorbereid, brengt u eenvoudig de kit aan op de achterkant van het paneel. Druk het paneel stevig tegen de wand, positioneer het zoals gewenst, en laat de lijm uitharden. Zo geniet u snel van een vernieuwde ruimte, zonder gedoe met gereedschap.

De panelen kunnen ook gemakkelijk over de bestaande tegel geplakt worden, mits de wand voldoende vlak is.

Hoe worden PVC wandpanelen bezorgd?

Onze PVC wandpanelen worden zorgvuldig verpakt voor verzending naar uw adres. Ze worden beschermd met een eenzijdige laag folie, die het oppervlak beschermt tegen krassen en beschadigingen tijdens het transport. Zo ontvangt u uw panelen in optimale staat, klaar om te worden geïnstalleerd en uw ruimte een prachtige make-over te geven!

Uw panelen worden na bestelling altijd binnen 1 tot 5 werkdagen bezorgd, tenzij u een pre-order gedaan heeft.

Oppio

Wat is oppio?

Oppio is een toonaangevend merk in de wereld van wandbekleding. Oppio staat bekend om zijn goede kwaliteit en prachtige, unieke designs. Bij Oppio draait alles om het creëren van functionele, ruimtes die inspireren en indruk maken. Elk detail is zorgvuldig doordacht om een unieke en verfijnde uitstraling te garanderen.

Waarom hebben wij gekozen voor oppio?

Wij van Akupanel Nederland willen onze klanten alleen het beste bieden op het gebied van interieurontwerp en -inrichting. Daarom hebben we bewust gekozen voor Oppio: een toonaangevend merk in wandbekleding. Deze keuze voor de hoogwaardige producten van Oppio, sluit naadloos aan op onze waarden en op onze visie op kwaliteit en stijl.

Unieke designs en hoogwaardig vakmanschap

Oppio staat bekend om zijn innovatieve en doordachte ontwerpen, die een ruimte werkelijk tot leven brengen. De combinatie van esthetiek en functionaliteit in de producten van Oppio, sluit perfect aan bij onze missie om stijlvolle en praktische oplossingen te bieden voor elke omgeving.

Hoogwaardige Materialen

Oppio panelen bieden hoogwaardige kwaliteit tegen een voordelige prijs. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit. Oppio maakt gebruik van eersteklas materialen, die niet alleen voor een luxe uitstraling zorgen, maar ook maken dat de producten lang mee gaan. Deze focus op kwaliteit zorgt ervoor dat de wandbekleding van Oppio bij normaal gebruik super lang mooi blijft.

Veelzijdigheid in productaanbod

Het uitgebreide assortiment van Oppio, waaronder akoestische wandpanelen, PVC wandpanelen en zelfklevend mozaïek, biedt ons de flexibiliteit om aan diverse klantbehoeften en -voorkeuren te voldoen. Deze veelzijdigheid stelt ons in staat om maatwerkoplossingen te leveren, die perfect aansluiten bij de rest van het huis of de bedrijfsruimte.

 • Akoestische wandpanelen: Ideaal voor ruimtes waar geluidsabsorptie essentieel is, zoals kantoren en achter de tv in de woonkamer.
 • PVC wandpanelen: Een duurzame en onderhoudsarme keuze voor wie de badkamer of keuken een snelle make-over wil geven.
 • Zelfklevend Mozaïek: Biedt een snelle en stijlvolle manier om luxe wanden te creëren, zonder complexe installatie of hoge kosten voor vaklui.

Gebruiksgemak

De producten van Oppio zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak. De installatie is eenvoudig en de producten vergen weinig onderhoud.

Conclusie

Onze keuze voor Oppio is gebaseerd op een zorgvuldige evaluatie van de kwaliteit, prijs, functionaliteit, de designs en het brede assortiment. Door de verkoop van Oppio kunnen wij aan de hoge standaarden van al onze klanten voorzien. De wandbekledingsoplossingen van Oppio bieden zowel functioneel als esthetisch een perfecte keuze. Daarom zijn wij trots om Oppio als toonaangevend merk te vertegenwoordigen!

Sample

Kan ik een sample bestellen?

Twijfelt u tussen verschillende panelen of wil een specifiek paneel beter bekijken? U kunt bij ons een of meerdere samples bestellen:

Klik hier om samples te selecteren en bestellen.

Hoe groot zijn de samples?

De samples die wij versturen zijn ongeveer 15 x 15 CM groot. Iedere sample komt daadwerkelijk van het product zelf. De samples komen dus 1 op 1 overeen met de panelen de wij verkopen.