Wandpanelen badkamer: vochtbestendig en eenvoudig zelf te plaatsen! Akupanel-Nederland

Wandpanelen badkamer: vochtbestendig en eenvoudig zelf te plaatsen!

Wandpanelen badkamer: onze vochtbestendige PVC wandpanelen plaats je eenvoudig over bestaande tegels!

Wil je jouw badkamer renoveren op een eenvoudige, betaalbare en stijlvolle manier? Badkamer wandpanelen bieden een geweldige oplossing om je badkamer (of keuken!) super snel te transformeren. Onze badkamer wandpanelen van PVC hebben vele voordelen. Zo zijn ze duurzaam, vochtbestendig, verkrijgbaar in diverse stijlvolle designs en eenvoudig (zelf) te monteren. Maar het belangrijkste pluspunt is misschien wel dat je onze PVC wandpanelen voor de badkamer, eenvoudig over je bestaande tegels heen kunt plaatsen. Zo word je badkamer renovatie een fluitje van een cent!

PVC wandpanelen badkamer

Wandpanelen badkamer van pvc: de voordelen

PVC wandpanelen worden steeds populairder. Niet gek, want ze zijn een geweldige keuze voor wie aantrekkelijke en onderhoudsvriendelijke wandbekleding zoekt. Dit zijn de belangrijkste voordelen van pvc wandbekleding voor de badkamer:

1. Eenvoudig te installeren: het monteren van de panelen is eenvoudig en vereist geen ingewikkelde stappen.
2. Waterbestendig en schimmelwerend: de badkamer wandpanelen van pvc zijn goed bestand tegen vocht en schimmel. Daardoor zijn ze ideaal voor de badkamer, het toilet en de keuken.
3. Veelzijdig in design en kleuren: bij Akupanel Nederland shop je de panelen in diverse kleuren en designs, zodat er altijd een badkamerpaneel is dat bij je past!
4. Makkelijk schoon te reinigen: geen bijzondere schoonmaakmiddelen nodig, de panelen zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek.
5. Langdurige duurzaamheid: PVC wandpanelen zijn duurzaam en gaan lang mee, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor jouw wandbekleding.

wandpanelen badkamer

Eenvoudig te monteren, ook over de bestaande badkamertegels!

Misschien wel het grootste voordeel van PVC wandpanelen, is deze super gemakkelijk te monteren zijn. Vooral als je al tegels op je wanden hebt, zijn ze voor iedere hobbyklusser eenvoudig te monteren.  Hier volgt een eenvoudig stappenplan:

Stap 1: De voorbereiding - Zorg ervoor dat de bestaande tegels (of andere achtergrond) schoon, droog en vlak zijn. Verwijder eventuele losse tegels of voegwerk en egaliseer de ondergrond zo goed mogelijk.

Stap 2: Zorgvuldig meten - Meet de hoogte en breedte van de wand en snijd of zaag de PVC panelen eenvoudig op maat.

Stap 3: Lijm aanbrengen - Breng een geschikte lijm of montagekit aan op de achterkant van de PVC panelen en verdeel deze gelijkmatig. In onze webshop vind je een goede montagelijm!

Stap 4: De badkamer wandpanelen bevestigen - Plaats de badkamerpanelen voorzichtig op de wand. Begin altijd in een hoek. Druk stevig en houdt even aan, zodat de wandpanelen goed hechten aan de tegels. Het is doorgaans niet nodig, maar eventueel kun je afwerkingsprofielen gebruiken voor een nette afweking van de randen en hoeken.

Klaar is Kees! Je kunt nu genieten van je gerenoveerde badkamer met wandbekleding. Er is nu weinig onderhoud meer nodig en de panelen gaan bij normaal gebruik lekker lang mee!

Badkamer wandpanelen advies? Neemt gerust contact op!

Onze PVC wandpanelen zijn een geweldige optie voor het vernieuwen van je badkamer, toilet of keuken. Dankzij de eenvoudige montage op bestaande tegels kun je snel en zonder gedoe een prachtige nieuwe stijl  creëren. Waar wacht je nog op? Bekijk hier ons assortiment.

Ook wandbekleding in de woonkamer. Onze akoestische panelen (akupanelen) zijn nu in de sale en een lust voor het oog!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.