Wandpanelen plaatsen: zo kunt eenvoudig uw akoestische panelen monteren! Akupanel-Nederland

Wandpanelen plaatsen: zo kunt eenvoudig uw akoestische panelen monteren!

Wandpanelen plaatsen? Volg onderstaand stappenplan!

Stap 1: Voorbereiding van de ondergrond

Zorg ervoor dat de ondergrond leeg, schoon en glad is. Verwijder oude schroeven, spijkers, en andere ongewenste materialen. We raden aan om de akupanelen bovenop de plinten te plaatsen, omdat dit een ruimtelijk effect geeft en voorkomt dat vuil, water en stof op de panelen terechtkomen.

Hoogte van de panelen
Indien u de hoogte van de wandpanelen wilt inkorten, adviseren we om dit met een zaag, bij voorkeur een cirkelzaag, te doen. Let op dat het zagen mogelijk losse latten kan veroorzaken. In dit geval is het aan te raden om de latten vast te zetten met een tacker, of te kiezen voor bevestiging met montagekit. Als de ruimte hoger is dan het paneel, kunt u de akoestische panelen monteren door ze naadloos bovenop elkaar plaatsen.

Stap 2: Wandpanelen plaatsen

Nadat u de juiste locatie voor de panelen hebt gekozen en de ondergrond gereed is gemaakt, kunt u beginnen met het plaatsen van de panelen. Zet de panelen strak tegen elkaar en bevestig ze eenvoudig met onze akupanel montagekit of kies voor schroeven. Als u kiest voor schroeven, raden we aan om 12 schroeven per paneel te gebruiken.

Als u kiest voor bevestiging met kit, raden we aan om onze High Tack kit te gebruiken. Breng de lijm in ononderbroken cirkels aan op de achterkant van het paneel. Bij het plaatsen van het paneel ontstaat er een vacuüm dat het paneel stevig tegen de ondergrond aandrukt. Laat de gemonteerde panelen 24 uur drogen, zodat de lijm kan uitharden.

Als u de panelen op een schuine wand of plafond plaatst, raden we aan om te werken met schroeven of een combinatie van schroeven en kit.

Stap 2-b: Waterpas?
Plaats het eerste paneel waterpas. De daaropvolgende panelen zullen automatisch ook waterpas staan wanneer u ze strak tegen elkaar plaatst.

Stap 3: Finalisering (indien nodig)

Om het laatste paneel op maat te maken, kunt u eenvoudig een stanleymes gebruiken. U kunt uw akoestische panelen eventueel afwerken met onze akupanel eindlatten!

Wandpanelen plaatsen akoestische panelen monteren!

Stap 4: Geniet van uw perfect geplaatste wandpanelen!

Na het volgen van bovenstaande stappen bent u klaar. Zo ziet u maar hoe eenvoudig wandpanelen plaatsen is! Neem een ​​moment voor uzelf, schenk een lekker kopje thee in en geniet van de verbeterde akoestiek en de nieuwe uitstraling van de ruimte.

We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. Deel uw vernieuwde look met onze geluidsabsorberende panelen via onze Instagram en vergeet ons niet te taggen! Zo kunnen we al het moois bewonderen en anderen inspireren!

Bij vragen of advies staan wij graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.